Spring naar inhoud

Maak kennis met de jury

Dit is de jury:

Tine de Moor

Tine de Moor is hoogleraar Social Enterprise & Institutions for Collective Action aan Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). Professor de Moor doet onderzoek naar de oprichting, werking en evolutie van sociale ondernemingen en hun evoluerende rol in de ontwikkeling van een duurzamere economie. Voor haar positie bij de Erasmus Universiteit was De Moor onder meer hoogleraar Institutions for Collective Action in Historical Perspective aan de Universiteit Utrecht.

[Foto: Willeke Machiels]

Margot Lötters is directeur bij Rochdale. Deze woningcorporatie verhuurt 38.000 woningen in de gemeenten Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Diemen en Landsmeer. Margot is zeer betrokken bij de bewoners en zet zich met veel passie in voor sterke buurten, armoedebestrijding en schuldpreventie. Bij Rochdale is ze verantwoordelijk voor het thema Buurten. Naast Vastgoed en Klant is dit een van de 3 aandachtgebieden van de corporatie. De afgelopen jaren heeft Margot zich ingezet voor wijkontwikkeling en leefbaarheid in Amsterdamse wijken. Ze heeft ervaring in zowel het fysieke als sociale domein, zoals de integrale aanpak in de Kolenkitbuurt.

Reineke Schermer en Odile Janssen werken beiden bij Stichting DOEN. Reineke Schermer is programmamanager van het sociale programma van DOEN. In dit programma staat inclusiviteit voorop. Doel is om mensen die aan de zijlijn van onze maatschappij staan te betrekken. Dat kan door middel van (vrijwilligers)werk of dagbesteding midden in de maatschappij binnen een sociale onderneming, of op buurt- of dorpsniveau door het actief betrekken van bewoners. Odile Janssen is binnen DOEN verantwoordelijk voor het Postcode Loterij Buurtfonds dat projecten financiert die de buurt mooier en leefbaarder maken. DOEN ondersteunt vernieuwende initiatieven van voorlopers en geeft deze een vliegende start. Zo kunnen zij anderen inspireren en laten zien dat verandering mogelijk is. DOEN is opgericht door de Nationale Postcode Loterij en ontvangt hier jaarlijks een bijdrage voor vanuit de Postcode Loterij en de VriendenLoterij.

Nathifa en Ruwena

Nathifa en Zuwena Elshot zijn oprichters van de Bijlmer Bookstore, winnaar van de eerste prijs bij zowel de juryprijzen als de publieksprijzen in het programma Boost je Buurt 2021. De Bijlmer Bookstore maakt lezen voor kinderen en jeugd in Zuidoost leuker, herkenbaarder, interessanter en toegankelijker. Ze verkopen boeken die geschreven zijn door Afrikaanse auteurs en de Afrikaanse diaspora. De zusjes Elshot denken dat lezen leuker wordt als de lezers zich herkennen in de verhalen. Naast de Bijlmer Bookstore hebben de zusjes Elshot een eigen kinderdagverblijf en zijn ze actief als jeugdlobbyisten in Zuidoost, waarbij ze gevraagd en ongevraagd advies te geven bij het signaleren van knelpunten onder de jongeren. Ze dragen bij aan een betere informatieverstrekking en ondersteuning aan jongeren in Zuidoost door ingewikkelde en gevoelige bespreekbaar te maken.

Thami Schweichler is managing director van Makers Unite. Makers Unite ondersteunt nieuwkomers met creatief talent en maakt circulaire design producten, zoals van reddingsvesten die zijn achtergelaten door vluchtelingen op Griekse stranden. Makers Unite werkte met tal van bedrijven samen zoals Ben&Jerry's & Filling Pieces en was onder meer winnaar van de What Design Can Do/UNHCR - Refugee Challenge, de ABN AMRO Social Enterpreneurship Prize en een van de winnaars van het programma ‘Amsterdammers, Maak je Stad!'. Thami Schweichler werd in 2018 geselecteerd voor DJ100 en heeft een Masters titel in Design voor sociale innovatie bij ENSCI (Parijs). 

[Credits fotografie: Barbara Kieboom]

Namens de gemeente Amsterdam en in het bijzonder als vertegenwoordiger van stadsdelen en stadsgebied Weesp zal één van de dagelijks bestuurders van de stadsdelen ook deel uitmaken van de jury. De nieuwe dagelijks bestuurders worden op 22 juni benoemd en daarna zal dit laatste jurylid binnen Boost je Buurt bekend worden gemaakt. 

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte

Geef mij een nieuwe code

Annuleren