Spring naar inhoud

Maak kennis met de jury

Dit is de jury:

Tine De Moor is hoogleraar Social Enterprise & Institutions for Collective Action aan Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). Professor De Moor doet onderzoek naar de oprichting, werking en evolutie van sociale ondernemingen en hun evoluerende rol in de ontwikkeling van een duurzamere economie. Voor haar positie bij de Erasmus Universiteit was de Moor onder meer hoogleraar Institutions for Collective Action in Historical Perspective aan de Universiteit Utrecht.

[Credits fotografie: Willeke Machiels]

Hester van Buren is bestuursvoorzitter van Rochdale. Deze woningcorporatie verhuurt 38 duizend woningen in de gemeenten Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Diemen en Landsmeer. Hester is zeer betrokken bij de bewoners en zet zich met veel passie in voor sterke buurten, armoedebestrijding en schuldpreventie. Van Buren is ook bestuurslid van Aedes (de landelijke koepel van woningcorporaties) en daarnaast o.a. voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Openbaar Onderwijs Progresso.

[Credits fotografie: Jitske Schols]

Carol Gribnau is directeur van Stichting DOEN waar zij verantwoordelijk is voor de groene, sociale en creatieve programma’s. Voordat zij bij DOEN startte werkte Gribnau bij Hivos, waar ze onder andere leiding gaf aan het wereldwijde ‘Green Society Program’ en zich bezighield met de transitie naar eerlijke en duurzame energie- en voedselsystemen wereldwijd. DOEN ondersteunt vernieuwende initiatieven van voorlopers en geeft deze een vliegende start. Zo kunnen zij anderen inspireren en laten zien dat verandering mogelijk is. DOEN is opgericht door de Nationale Postcode Loterij en ontvangt hier jaarlijks een bijdrage voor vanuit de Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij.

[Credits fotografie: Nathalie Hennis]

Maarten Poorter is stadsdeelvoorzitter in stadsdeel Oost met onder meer portefeuilles Economische Zaken, Sociale Zaken, Armoede & Schuldhulpverlening, Onderwijs, Jeugd & Zorg. Daarvoor was hij acht jaar raadslid voor de fractie van de PvdA en werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam als onderzoeker en docent Politicologie.

[Credits fotografie: Wouter Zaalberg]

 

Thami Schweichler is managing director van Makers Unite. Makers Unite ondersteunt nieuwkomers met creatief talent en maakt circulaire design producten zoals van reddingsvesten die zijn achtergelaten door vluchtelingen op Griekse stranden. Makers Unite werkte met tal van bedrijven samen zoals Ben&Jerry's & Filling Pieces en was onder meer winnaar van de What Design Can Do/UNHCR - Refugee Challenge, de ABN AMRO Social Enterpreneurship Prize en een van de winnaars van het programma ‘Amsterdammers, Maak je Stad!'. Thami Schweichler werd in 2018 geselecteerd voor DJ100 en heeft een Masters titel in Design voor sociale innovatie bij ENSCI (Parijs). 

[Credits fotografie: Barbara Kieboom]

Login om verder te gaan

Hou mij op de hoogte

Geef mij een nieuwe code

Annuleren